İçeriğe geç

Apex Ne Demek

Apex ne anlama gelir?

Apex noktası olarak bilinen bu terim, köşeyi ifade eder ve genellikle aracın yavaşlamasını önlemek için oluşturulan pistte dönüş yaptığı köşenin kenarına en yakın olduğu noktayı ifade eder. Sistemde apex noktası olarak da adlandırılan bu noktayı yarış sırasında bulmak zor olabilir.

Apex yapmak ne demek?

🚗💨İdeal çizgi olarak da adlandırılan viraj apeksi, sürücüler tarafından bilinçli veya bilinçsizce konuşulur ve uygulanır, ancak güvenli ve hızlı sürüş için çok önemli bir sürüş konseptidir. Bu nedenle, her sürücünün apeksin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olması çok önemlidir.

Apex tıp ne demek?

Apex (tıp) Apex, koni veya piramit şeklindeki bir yapının en yüksek veya en sivri ucu anlamına gelir. “Apex” terimi genellikle vücudun dışındaki yapılar için kullanılırken (örneğin, burun ucu veya dil ucu), “apex” vücudun içindeki yapılar için tercih edilir.

Apex bölgesi neresi?

İnsan kalbinin tepesi, sol tarafta beşinci ve altıncı kaburgalar arasında, orta sternum çizgisinin 8 ila 9 cm gerisinde, orta klaviküler çizginin medialinde yer alır. Ayrıca, sol meme ucu yaklaşık dört cm uzunluğundadır. aşağıda ve 2 cm. iç kısımdadır.

Apex’in Türkçesi nedir?

İsim tepe, zirve, zirve. İsim yükselti, en yüksek nokta.

Apex Türkçe var mı?

Türkçe desteklenmiyor. Bu ürün dilinizi desteklemiyor.

Apex etkisi nedir?

APEX®; Hücre zarlarında ve dokularda oksidatif hasara bağlı oluşan inflamasyon, asit, kalp krizi ve birçok metabolik problemi önler. APEX® sindirim enzimlerini uyarır = ileal sindirimi iyileştirir, • lipaz aktivitesini ve safra konsantrasyonunu artırır.

Apex vuruşu nedir?

Apeks atımı (lat. ictus cordis), apikal impuls olarak da adlandırılır, maksimum impuls noktasında (PMI) hissedilen nabızdır; bu, prekordiyumda sternumdan en uzak (lateral) ve en alçak (alt) noktadır ve kalp impulsunun hissedilebildiği yerdir. Apeks atımı (lat. ictus cordis), apikal impuls olarak da adlandırılır, maksimum impuls noktasında (PMI) hissedilen nabızdır; bu, prekordiyumda sternumdan en uzak (lateral) ve en alçak (alt) noktadır ve kalp impulsunun hissedilebildiği yerdir.

Apex ne oldu?

Apex Legends’ın mobil versiyonuyla beklenen başarıyı yakalayamayan Electronic Arts, Apex Legends Mobil oyununun durdurulacağını duyurdu. Oyun dünyasının en önemli firmalarından Electronic Arts’ın battle royale oyunu Apex Legends’ı ilk olarak Şubat 2019’da sizlere aktarmıştık.

Apex nedir kalp?

Kalbin taban kısmına basic cordis, ucuna ise apex cordis adı verilir. Taban kısmı arkaya, sağa ve hafifçe yukarıya doğru bakarken, konik uç kısmı öne, sola ve aşağıya doğru bakar.

Apex ne demek terminoloji?

Apeks: Diş kökünün uç kısmına verilen isimdir.

Akciğer Apex neresi?

Diyaframın üstünde, kabaca konik bir şekle sahip akciğerin içbükey alt yüzüne bazal pulmonis adı verilir; köprücük kemiğinin ucuna kadar uzanan üst yüzüne ise apeks pulmonis adı verilir.

Apex hangi bölgededir?

Apex Tarihi Bölgesi, eyalet başkenti Raleigh’in uydu şehri olan Kuzey Karolina, Apex’in tarihi ticari ve yerleşim merkezidir. Bölge, Apex şehir merkezindeki ana cadde olan Salem Caddesi’nde merkezlenmiştir. Apex Tarihi Bölgesi, eyalet başkenti Raleigh’in uydu şehri olan Kuzey Karolina, Apex’in tarihi ticari ve yerleşim merkezidir. Bölge, Apex şehir merkezindeki ana cadde olan Salem Caddesi’nde merkezlenmiştir.

Apeks hastalığı nedir?

Petroz apeks sinüziti, petroz apeks içindeki hava boşluklarının iltihabıdır. Bu enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonunun bir komplikasyonu olarak gelişir. Nedenler: Petroz apeks sinüzitine neden olan enfeksiyonlar genellikle bakteriyel veya viral olarak sınıflandırılır.

Apex nasıl bulunur?

Apeks, diş kökünün ucudur. Uçta apikal foramen adı verilen bir açıklık vardır. Burası tüm kan damarlarının ve sinirlerin dişe girdiği yerdir. Apeks, diş kökünün ucunda veya sivri ucundadır. Apeks, diş kökünün ucudur. Uçta apikal foramen adı verilen bir açıklık vardır. Burası tüm kan damarlarının ve sinirlerin dişe girdiği yerdir. Apeks, kökün ucunda veya sivri ucundadır.

Apex etkisi nedir?

APEX®; Hücre zarı ve dokuda oksidatif hasar sonucu oluşan inflamasyon, asit, kalp krizi ve birçok metabolik problemi önler. APEX® sindirim enzimlerini uyarır = ileal sindirimi iyileştirir, • lipaz aktivitesini ve safra konsantrasyonunu artırır.

Apex nedir kalp?

Kalbin taban kısmına basic cordis, ucuna ise apex cordis adı verilir. Taban kısmı arkaya, sağa ve hafifçe yukarıya doğru bakarken, konik uç kısmı öne, sola ve aşağıya doğru bakar.

Apex hangi dilde?

“apex” teriminin Türkçe-İngilizce sözlükteki anlamları: 24 sonuçKategoriTürkçe4Geneltepe5Genelşahika6Generalacitepe7Geneluc48 satır daha

Apex ne tür bir oyun?

Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan ücretsiz oynanabilen bir battle royale oyunudur. Oyun, Titanfall ile aynı evrende geçiyor ve 4 Şubat 2019’da Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeditepe Escort