İçeriğe geç

Yonca Tarlası Nasıl Bozulur

Yoncayı ne öldürür?

YONCAZararlı organizmaEtkin maddeLisanslı BkuDomuz eti (Xanthium strumarium)25 g/l ImazamoxHUSAF 25 SL (MANMATED)Sirke (Chenopodium album)25 g/l ImazamoxHUSAF 25 SL (MANMATED)Yabani hardal (Sinapis arvensis)25 g/l ImazamoxHUSAF 25 SL (MANAGED) ) Şeytan elması (Datura stramonium)25 g/l ImazamoxHUSAF 25 SL (İMAL)11 satır daha

Yonca ne zaman bozulur?

Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır. c-Yılda birkaç kez biçilebilir.

Yonca neden kurur?

Yonca, uzun kökleri olan bir bitkidir ve bu nedenle sık sulama yapılmadan uzun süre yaşayabilir. Ancak yaz aylarından sonra toplam 45 gün süren kuraklık döneminde sulama yapılmazsa, çoğu yonca bitkisi zarar görecek ve yok olacaktır.

Yonca kaç günde kurur?

b) Güneşli havada 20 günde kurutulur.

Yoncayı hangi ilaç öldürür?

125 ml/gün. Yoncanın 10-12. yaprak döneminde uygulanır.

Otları ne kurutur?

Sirke kurutucu ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu işlevi sayesinde yabani otlar da kurutulur. Sirke yabani otların yapraklarına püskürtülerek uygulanır. Ancak bu yöntemi kullanırken diğer bitkileri enfekte etmemeye dikkat edilmelidir.

Yonca ömrü ne kadardır?

En az 10 vitamin içerdiği bilinmektedir. Yonca otu mineraller açısından zengindir. – Yonca otu yüksek sindirilebilirliğe sahiptir. – – Dikim sisteminde sonraki ürünün verimliliğini artırır. – Uzun ömürlü bir bitkidir. Ürün 7-10 yıl satın alınabilir. – Yılda üretilen format sayısı çok yüksektir.

Yonca dondan etkilenir mi?

Don tehlikesi olan bölgelerde, özellikle yonca tarlaları, çayırlar, tahıl tarlaları, çalılıklar ve fidanlıkların yakınında dona duyarlı bitkilerin yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır.

Yonca kaç derece soğuğa dayanır?

Yonca bitkisi kar örtüsü olmadan -25 °C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Ancak genç bitkilerin taze sürgünleri kış donlarına dayanıklı değildir.

Yonca çok sulanırsa ne olur?

Sonbaharda veya ilkbaharda ekim yapılmasına bakılmaksızın, yonca tarlalarında düzgün bir çıkış sağlamak için çimlenme aşamasında yağmurlama sulama tercih edilmelidir. Yağmurlama sulama periyodu gerekenden uzun tutulursa, toprakta sert bir tabaka oluşabilir ve tohumun patlamasını ve dolayısıyla çimlenmesini önleyebilir.

Yoncaya kükürt atılır mı?

Öte yandan, çok asidik veya alkali olan topraklar yoncanın incelmesine yol açar. Bu nedenle, alkali ve yüksek pH değerine sahip kireçli topraklara kükürt, asidik topraklara ise kireç uygulanmalıdır.

Yonca zehirlenmesi neden olur?

Alfalfa zehirlenmesi nedir? Yonca zehirlenmesi, geviş getiren hayvanlarda belirli yonca türlerinin tüketilmesiyle oluşan ve çeşitli klinik belirtilerle seyreden zehirlenmedir. Bunlara rumen şişkinliği, fotodermatit, ürolitiyazis, kronik bakır toksisitesi ve östrojenizm dahildir.

1 dönüm tarladan kaç kilo yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

1 dönüm yonca ne kadar su ister?

Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yaz aylarında su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. Her iki haftada bir su verilmesi (yaklaşık 15 cm) verimliliği artırır.

Yonca susuz olur mu?

Bu nedenle yonca kuru ve sıcak iklimlerin bitkisi olarak düşünülebilir. Yoncanın derin bir kök sistemi vardır ve bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yıllık yağış miktarı 350–450 mm olan yerlerde yonca sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Yonca yiyen hayvan neden ölür?

Hayvanların yonca yemesi veya kabız olması durumunda midede gaz biriktiği, akciğerlere baskı yaptığı, akciğerlerin boğularak hayvanın ölümüne yol açtığı bilinmektedir.

Çimdeki yonca nasıl yok edilir?

Yonca gibi, kökleri derin olduğu ve büyük miktarda rizom (köklü gövde) üretebildiği için kontrolü zordur. Yoncaya karşı herbisit kullanmak doğru olacaktır. Çimlerde elle toplanamayacak kadar çok yabani ot varsa, geniş yapraklı yabani otlara karşı önerilen dozda Tordon 101 herbisitini kullanabilirsiniz.

Bahçede ot çıkmaması için ne yapmalı?

Yabani otlar çıkmadan önce bahçeyi biçmek, çim olmadığında toprağı çapalamak veya geniş sebze yatakları olduğunda toprağı sürmek, yabani otlarla mücadelede en etkili yöntemler olarak kabul edilir. En eski yöntemlerden biri olarak kabul edilen çapalama, uzun vadeli etkisi nedeniyle özellikle yeni bahçe kuran kişiler tarafından tercih edilir.

Yonca biti nasıl olur?

Yumurtalar 25’e kadar gruplar halinde yonca dallarına bırakılır. Larvalar üç ila dört hafta boyunca beslenir ve ürettikleri kozalarda pupa olmadan önce üç kez tüy dökerler. Yaklaşık bir ila iki hafta içinde yetişkin olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir